16 Mayıs 2009 Cumartesi

İSTANBUL BOĞAZINI ATLA GEÇEN PEÇENEEK TÜRKLERİ


Bizans doğudan gelen Selçuklu baskılari ile iyice sarsılıyordu,Selçuklu baskısı iyiden iyiye Bizansta kendisini her yönü ile hissettiriyordu.Onlara,ancak onlar gibi savasçı ,onlar kadar cesur kuvvetlerle karşı koyabileceğini biliyor ve bunun için de ordusundaki Peçenek süvarilerine güveniyordu.
Bu maksatla 15 bin Peçenek atlısını sallarla,gemilerle üsküdar´a geçirdi.Peçenek birliği Anadolu içlerine doğru sefere çıkacağını biliyor ama hangi düşmanla vuruşacağını bilmiyordu.Selçuklu soydaslari ile vurusturulacaklarını öğrenince itiraz ettiler.İktidar için,kendilerine il tutmak icin soydaşlarıyla savaştıkları olurdu ama,şimdi kime il kazandıracaklardı?
"Biz soydaşlarimizla savasmayiz" diyerek Rumeli´ye dönmek istediler.
Fakat Bizanslılar,Pecenek atlılarının geçişini engellemek için Boğaziçi´ndeki bütün gemileri,salları kaldırmışlardı.Peçenek Türkleri ise Rumeli´ye geçmeye kararlıydılar.Fazla düşünmediler.Şimdiye kadar hiçbiri nehri,ne kadar coçkun,ne kadar geniş olursa olsun,köprü kurarak geçmemişlerdi.Atlarını,hem de üzerinden inmeden yüzdürmesini biliyorlardı.
Boğazı geniş bir nehir farzeden 15 bin Peçenek süvarisi atlarını denize sürdüler ve halkin şaşkin bakışları arasında,at sırtında yüzerek Rumeli  yakasına  BÜYÜKDERE  yakınlarına geçtiler!
Askerlerin atları yüreklendiren naralari ve at kişnemeleriyle Boğaziçi,tarihte bir daha görülemeyecek bir gün yaşadı.Halk,giyimleri başka,yüzleri,konuşmaları başka ve atlari başka olan bu savaşcıları,uzaydan gelmiş masal yaratıkları gibi,adeta dilleri tutularak seyretti.

Tarihte Boğazı at sırtinda aşan baska bir millet veya ordu görülmedi.Atlarini denizden,gemilerini karadan yürütenler yalniz TüRKLERDİR.
Daha sonra,1071 Malazgirt Savaşında da,Bizans ordusunda bulunan Peçenekler,soydaşları Selçukluların tarafina geçmislerdir

peçenek türkleri 1100 yılları yaşadığı bölgeler
karacaova-karacaaba (meglone) bölgesi-selanik
(ukrayna)-             (macaristan)    (-bulgaristan sofya)-      (sırbistan niş )                          (türkiye ankara-kızılırmak bölgeleri)