16 Nisan 2024 Salı

Konyarlar Karacaova'da kaynak belgelerden alıntıdır

 Konyar'lar 16. yüzyılın başında Bizans döneminde adı Moglena'ya Osmanlı döneminde adı Karacaova'ya göç ederken, Fatihan'lar ülkede daha da uzun süredir yaşıyor. İkincisi, Makedonya'yı fetheden Fatihanlar ordusunun torunlarından oluşuyor. Sultan Mahmud'un Türk reformuna kadar ve oğlu Mecid'in saltanatının başlangıcında özel bir şef tarafından yönetildiler. Bu saygınlık, Zirim Başi adı verilen, fatihlerin generalinin soyundan gelen bir ailede kalıtsaldı.

Bu Fatihanların özel ayrıcalıkları ve vergi muafiyetleri vardı, bu yüzden uzun süre karışmadan kaldılar. Türk reformunun başlamasından bu yana, yani. Ancak yaklaşık 50 yıl önce Konyarlarla karışmaya başladılar. Bu iki Asyalı halk da kendilerini Moglena'nın  Karacaova 'nın meşru yerlileri olarak görüyor;

Alman bilim adamı  Hahn, Moglena Karacaova toprağının zaten çok kutsanmış olan Makedonya'daki en verimli toprak olduğunu söylüyor; Bu aynı zamanda bu kadar küçük bir alanda, yani mil kare başına yaklaşık 9-10 köy ve mezranın neden 54 köy ve mezranın var olabileceğini de açıklıyor. Buradaki birçok tarla yılda üç kez ürün veriyor. İklimi çok sağlıklı ve sayısız noktada köpüren kaynak suyu nadir kalitede.


Kaynak alıntı bilgiler


Johann Georg von Hahn :

Alman bilim adamı 

ve Arnavutluk araştırmalarının babası Johann Georg von Hahn (1811-1869) Frankfurt am Main'de doğdu ve Giessen ve Heidelberg'de hukuk okudu. 1834-1843 yılları arasında yeni kurulan Yunanistan Krallığı'nın hukuki makamlarında çalıştı. 1844'ten 1847'ye kadar Atina'daki Prusya konsolosluğunu temsil etti ve ardından Janina'daki Avusturya konsolosluk yardımcılığına transfer oldu ve burada Arnavutlarla temasa geçti ve Arnavutça öğrenmeye başladı. Sonunda 1851'de Siros adasına Avusturya konsolosu olarak atandı. Hahn, Janina'da geçirdiği yıllarda Arnavutluk'u gezdi ve Arnavut tarihi, filolojisi ve folkloru hakkında bilgi topladı. Bu büyük miktardaki materyal, multidisipliner Arnavut çalışmalarının temellerini atan ufuk açıcı üç bölümlük “Albanesische Studien” (Arnavutluk Araştırmaları), Jena 1854'te yayınlandı. Aynı zamanda “Griechische und albanesische Märchen” (Yunan ve Arnavut Halk Masalları), Leipzig 1864 ve Balkanlar'daki seyahatlerini anlattığı “Reise von Belgrad nach Salonik” (Belgrad'dan Selanik'e Yolculuk), Viyana 1861, ve “Reise durch die Gebiete des Drin und Vardar” (Drin ve Vardar Bölgesinde Yolculuk), Viyana 1867, 1869. “Albanesische Studien”den alınan aşağıdaki metin, von Hahn'ın Orta Arnavutluk'ta 1869'da yaptığı keşif gezisinin anlatımıdır. 1850.


Waldkampf'tan Anton Tuma

 Yazar

 Doğum: 24 Nisan 1842, Viyana, Avusturya

 Ölüm tarihi ve yeri: 4 Ağustos 1912


 Kitaplar: Yunanistan, Makedonya ve güney Arnavutluk veya: Güney Balkan yarımadası.  Anton Tuma von Waldkampf'ın askeri-coğrafi, istatistiksel ve savaş tarihi sunumu,

 

M. Tayyib Gökbilgin (1907 - 2 Haziran 1981), Türk Osmanlı tarihçisi


XV-XVI. Asırlarda Edirne ve Paşa Livâsı, Vakıflar-Mülkler-Mukataalar - 1952

Rumeliʼde Yürükler, Tatarlar ve Evlâd-ı Fâtihân - 1957

Millì mücadele başlarken - 1959, 1965

Trabzon Livası[2]

Kanunî Sultan Süleyman

Milli mücadele başlarken: mondros mütarekesi'den büyük millet meclisi'nin açılmasına - 1965

XV.-XVI. asırlarda Edirne ve Paşa livâsı: vakıflar, mülkler, mukataalar - 1952

Osmanlı-Macar İlişkileri-Avrupada İktidar Mücadelesi: Avrupa'da İktidar Mücadelesi: Avrupa'da İktidar Mücadelesi

Osmanlı Müesseseleri Teşkilâtı ve Medeniyeti Tarihine Genel Bakış - 1977

Osmanlı İmparatorluğu medeniyet tarihi çerçevesinde Osmanlı paleografya ve diplomatik ilmi - 1979

Atatürk ve Türk Milleti - 2023